SON DAKİKA
![]() ![]() ![]() ![]() Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmet kapasitesi her geçen gün büyüyorDiyarbakır Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmet kapasitesi her geçen gün artarken, çok zor cerrahi operasyonlar başarıyla gerçekleştiriliyor. Başhekim Prof. Dr. Yusuf Yağmur’un göreve gelmesiyle birlikte çehresi değişen ve her geçen gün ilerleme kaydeden Eğitim ve Araştırma Hastanesi, sadece Diyarbakır’ın değil, Bölge’nin sağlık üssü olma yönünde emin adımlarla ilerliyor.![]() 7 GÜN 24 SAAT KESİNTİSİZ SAĞLIK HİZMETİ
Başhekim Yusuf Yağmur’un öncülüğünde mesai kavramı gözetmeksizin sağlık hizmeti sunulan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde geçtiğimiz günlerde safra kesesi ameliyatlarında tek delikle yani tıp dilinde 'single port laparoskopik kolesistektomi' denilen metodla ilk kez bir operasyon gerçekleştirilmişti.
Organ Nakli Ünitesi’nin hizmete girdiği hastanede, artık Laparoskopik Fıtık Ameliyatlarının da başarıyla geçekleştirildiği kaydediliyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Genel cerrahi Uzmanı prof.dr hastane Başhekimi Yusuf Yağmur, Dünyada hızla yayılan laparoskopik yama tedavisinin, hastaya ve cerraha büyük rahatlık sağladığını belirterek, karın ön duvarında orta hatta fıtığı olan ( ventral herni ) bir hastaya laparoskopik yama onarımı yaptığını, bu yöntemin en büyük yararının ise hastanın ameliyat sonrasında karnında yeni yara izinin olmaması, daha az ağrı çekmesi ve hızla iyileşme sürecine girmesi olduğuna dikkat çekti.
ORTADOĞU’NUN SAĞLIK ÜSSÜ
Kısa zamanda hayata geçirdiği başarılı projeleriyle hastaneyi Ortadoğu’nun sağlık konumuna getirmeyi hedefleyen Başhekim Yusuf Yağmur, konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:
‘Laparoskopik fıtık onarımı, üç adet küçük kesi, laparoskopi teknolojisi ve yamanın kullanıldığı yeni bir yöntem. İçi boş bir boruya benzetebileceğimiz kanülün içinden yerleştirilen ve özel bir kameraya bağlanmış olan teleskop, cerrahın fıtık ve çevre dokularını bir monitörden görebilmesini sağlıyor. Cerrahın fıtığın oluştuğu yerde çalışabilmesini sağlamak amacıyla bölgeye iki kanül daha yerleştiriliyor. Fıtık, karın içinden onarılıyor. Günümüzde laparoskopik fıtık onarımı sonrası etkin ağrı kontrolünün sağlanması ve hareket etmenin cesaretlendirilmesiyle günlük aktiviteye çok erken geri dönülebiliyor. Öyle ki hastalar artık 24 saat içerisinde banyo dahil tüm hijyenik gereksinmelerini kendi başlarına karşılayabiliyor, 2-3 gün içerisinde günlük işlerini yapabiliyor.
‘BATI İLLERİNE GİTMEKTEN KURTULDUK’
Görüşlerini açıklayan hasta yakınları ise bu tür cerrahi operasyonlar için İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük kentlere gitmekten kurtulduklarını belirttiler.
Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin pek çok özel hastaneye taş çıkartır bir konuma gelmesinin sevindirici olduğunu belirten hasta yakınları, ‘Yüzlerce kilometre ötedeki illerimizin hastanelerine gitmekten artık kurtulduk. Hem maddi hem manevi anlamda rahatladık. Hastane sanki beş yıldızlı otel tam donanımlı ,doktorlar,hemşireler tüm personeller güler yüzlü bunlarda bizleri çok sevindiriyor hiçbir hasta artık metropol illere gitmelerine gerek kalmadı en güzel hizmet burada yapılıyor .Allah razı olsun bu imkanları sağlayanlarda Başta Başhekim Yusuf Yağmur olmak üzere bütün doktor kadrosu ve çalışanlarına müteşekkiriz. Diyarbakır artık sağlık konusunda da bölgemizin merkezi konumuna gelmiş durumda’.
İLGİLİ HABERLER
İlgili Haberler
|